Scrisoarea de intenție: Cum se scrie și care este rolul ei în formarea primei impresii a angajatorului

Дата публикации : 20.12.2016

1483 Просмотров

poster

Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă și depui efort pentru a găsi varianta potrivită pentru tine este cazul să nu te aștepți la minuni, ci să acționezi. Cu siguranță ai deja un CV bine construit și ești sigur că recrutorul va rămâne impresionat. Totuși, dacă CV-ul nu este insoțit și de o scrisore de intenție, atunci ai pierdut prima șansă de a te face remarcat în cadrul companiei la care ai vrut să fii angajat. Dacă ai pregătit deja o scrisoare de intenție, ai grijă ca ea să nu fie de umplutură, acesta trebuie să fie eficientă în primul rând.

 

Lipsa unei scrisori de intenție spune multe despre cel care aplică pentru un job sau altul. Angajatorul poate considera că nu ești o persoană responsabilă, atentă, care ar putea să-și facă munca bine până la cele mai mici detalii. Deci, merită să investești ceva timp și creativitate în scrisoarea ta de intenție, până la urmă aceasta îți promovează imaginea și îți crește semnificativ șansele de a ajunge la interviul de angajare.

 

O scrisoare de intenție eficientă nu reprezintă un sumar al CV-ului, aceasta are scopul de a-ți pune în valoare punctele tari, de a răspunde necesităților angajatorilor și de a-ți confirma disponibilitatea față de companie și jobul ales. Nu este bine să-ți formulezi o scrisoare șablon pentru toate posturile pentru care aplici, se recomandă ca scrisoarea de motivație să fie scrisă în mod diferit pentru diferite joburi și companii. Astfel, din sutele de CV-uri și scrisori standardizate trimise de alți candidați, recrutorul poate fi atras tocmai de originalitatea scrisorii tale, în cazul în care este captivantă, scurtă și bine redactată.

 

Elementele de bază ale unei scrisori de intenție:

 

Antet: Conține informațiile generale despre expeditor și destinatar trebuie să fie complete și veridice. Dacă scrisoarea este trimisă în format fizic este necesar ca datele de identificare ale aplicantului să fie indicate în partea stângă de sus și să conțină: nume, prenume, adresă de mail, nr. de telefon, adresa domiciliuui. În cazul în care scrisoarea de intenție este trimisă în format electronic, aceste date se vor scrie la final, în semnătură.

 

Informațiile de identificare ale recrutorului vor fi specificate în partea dreaptă, puțin mai jos de nivelul datelor expeditorului. Aici vei indica nume, prenume, numele companiei, adresa.

 

Introducere: La începutul scrisorii te vei adresa angajatorului, iar ca să dai dovadă de documentare și să inspiri interes chiar din primele rânduri este bine să indici unele detalii ce țin de reputația companiei, realizările atestate în timp și care sunt tangențele pe care le ai cu această firmă și locul de muncă pe care vrei să-l obții.

 

Cuprins: Aici ai ocazia să-i demonstrezi recrutorului că tu ești persoana de care compania sa are nevoie. Descrie-te în cel mai bun mod posibil și abordează creativitatea pentru a capta atenția asupra experienței tale profesionale, asupra calităților și rezultatelor obținute care sunt compatibile cu postul solicitat. Tot aici vei specifica motivul expedierii scrisorii și postul pentru care aplici. Informațiile care sunt deja incluse în CV nu trebuie să fie repetate și în scrisoarea de intenție, fii original și formulează un text concis, clar și atractiv.

 

Încheiere: Ultima parte a scrisorii este rezervată concluziilor. Aici îl poți provoca pe angajator la o eventuală întâlnire, astfel îi demonstrezi disponibilitatea ta față de necesitățile sale. În final vei mulțumi pentru atenția și timpul acordat, iar în cele din urmă vei încheia scrisoarea de intenție printr-o formulă standard care reflectă respect și considerație față de destinatar.

 

Respectând criteriile de bază ale unei scrisori de intenție și redactând-o într-o manieră concisă, originală, bine structurată și fără greșeli de ordin ortografic, ești cu un pas înaintea celorlalți candidați și, posibil, angajatorul chiar îți va încredința postul dorit.

 

Mai jos puteți vedea un model de scrisoare de intenție preluată din lucrarea Prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean, Universitatea Româno-Germană din Sibiu.

 

 

Sursa foto: reginele.ro

author photo

ВИОРИКА УРСАКИ

Нет никого, кто любил бы боль саму по себе, кто искал бы её и кто хотел бы иметь её просто потому, что это боль

Комментарии

Добро пожаловать в novajobs

Выберите тип профиля для регистрации

кандидат
Компания
Город

Кишинев

Новые Анены

Бельцы

Бричаны

Кагул

Кэлэрашь

Кантемир

Каушаны

Чимишлия

Комрат

Криулень

Дондушень

Дубоссары

Единцы

Флорешть

Хынчешть

Яловень

Ниспорень

Орхей

Рышкань

Сорока

Страшены

Тирасполь

Унгень

Теленешты

Резине

Дрокия

Фалешты

Глодяны

Леова

Окница

Шолдэнешты

Вулканешты

Тараклия

Сынжерей

Чадыр-лунга

Страна

Moldova

Аргентина

Южная Африка

Албания

Хорватия

Кипр

Канада

Болгария

Босния и Герцеговина

Беларусь

Бельгия

Азербайджан

Австрия

Австралия

Армения

Андорра

Мальта

Македония

Люксембург

Литва

Лихтенштейн

Латвия

Италия

Исландия

Северная Ирландия

Ирландия

Греция

Германия

Грузия

Франция

Финляндия

Эстония

Эмираты Саудовской Аравии

Швейцария

Дания

Ливия

Израиль

Ватикан

Венгрия

Украина

Турция

Швеция

США

Испания

Словения

Словакия

Сербия

Сан-Марино

Россия

Румыния

Чешская Республика

Португалия

Польша

Нидерланды

Норвегия

Черногория

Монако

Великобритания

Китай

Qatar

Омана

Иордании

Moldova